ELLOSLINDA

                                                                             

söndag, oktober 01, 2006

Glöm gulddrömmarna, Helsingborg!

Helsingborgs IF går just nu som på räls, och många supportrar runt om i landet tror att skåningarna kan räcka ända till guld. Igår lekte de med IFK i första halvlek och ledde med 3-0 efter 45 spelade minuter, men det räcker inte med att bara ställa ut skorna i andra halvlek och låta tiden gå - de kom undan med blotta förskräckelsen. Visst, de har en duktig tränare i Stuart Baxter och en bra spelartrupp med bland annat Henrik Larsson och Luton Shelton - men i år räcker det aldrig till guld! Kanske nästa år. Elfsborg och AIK står i skrivande stund på 39 poäng, fem poäng fler än Helsingborgs 34, och man har dessutom en match mindre spelad. Jag vet att man inte ska gå händelserna i förväg, men OM Elfsborg och AIK vinner imorgon, så skiljer det återigen åtta poäng ner till tredjeplacerade Helsingborg. Åtta poäng. Fem matcher kvar. Femton poäng kvar på spel. Det betyder alltså att Elfsborg måste förlora minst två matcher av de kvarvarande fem, för att HIF ska gå förbi oss (för inte spelar vi väl fem oavgjorda matcher till?). Genast dyker då frågan upp; vilket lag kan vinna mot årets upplaga av IF Elfsborg? Möjligtvis ett sargat Gefle i medvind. Skåningarna har dessutom kvar att möta både Kalmar FF, IF Elfsborg och AIK - här krävs alltså tre segrar för att ha någon som helst chans att avancera uppåt i tabellen. Oj, nu har jag nog gått en väldig omväg för att få fram tre små ord i mitt inledande stycka: glöm gulddrömmarna, Helsingborg!

Förresten, vore det inte en jättebra idé att ställa upp med vårt B-lag mot Gefle IF nästa år? För vi alla vet ju hur det har gått för Gefle mot topplagen i år. Så låt bänkvärmarna få känna på hetluften i dessa två matcher, och från Haglunds sida vore det önskvärt om han inte gav någon som helst coachning vare sig före- eller under matchen. Wee!

Efter sex dagar av fotbollsabstinens är det nu äntligen dags för match på Borås Arena igen. En match vi bör vinna med ett par mål om vi bara kommer upp i normal standard. Men det är just detta lilla ord om som ibland kan leva sitt eget liv. Jag tror ändå att Elfsborg klarar av det stora favoritskapet, och är relativt säker på att slutresultatet kommer att skrivas till 4-0. Ser även att Ishi blivit uttagen till landslaget igen, gläds med honom.

Min startelva mot Öster: Johan Wiland, Daniel Mobaeck, Jon Jönsson, Andreas Augustsson, Johan Karlsson, Stefan Ishizaki, Samuel Holmén, Anders Svensson, Jari Ilola, Léandre Griffit, Mathias Svensson.


"Trelleborg klart för allsvenskan" - hört den förr?

1 Comments:

  • Trelle är en vacker stad!
    "Ööö, det är inte jag som petar honom i magen, det är laget som gör det, ööö" -Henke.

    Erik
    P.S. Teddy Losec är min kompis.

    By Anonymous Anonym, at 10:07 fm  

Skicka en kommentar

<< Home